foto's.
muziek.
pers.
foto's
muziek
pers
foto's
muziek
pers
welkom.

wie wij zijn.

wat wij doen.

producties.

Dora.

agenda.

links.

contact.

dora

Dora, een liefdesgeschiedenis

 

In het boek Dora, een liefdesgeschiedenis van Toon Tellegen, slaagt hoofdpersoon Vink er in de proloog niet in om zijn liefde aan vriendin Dora te verklaren. In het boek gaan 52 gedroomde gemoedstoestanden voorbij, met allemaal hetzelfde droevige eindresultaat: Dora gaat zonder Vink naar het strand. In Dora, een liefdesgeschiedenis worden 4 van deze gedroomde gemoedstoestanden zintuiglijk vormgegeven, met een verrassende epiloog tot slot.

 

Dora is een hilarische opera over piekeren. Dat veronderstelt optimisme, dat zo aanstekelijk werkt, dat bestuur en artistiek team niet anders kunnen dan u een onvergetelijke voorstelling beloven.

 

Dora kan worden gespeeld in elke grote huiskamer met (uitzicht op) een tuin. In huis zijn we als publiek getuige van de neurotische binnenwereld van Vink. In de tuin zien we wat Vink als  ‘buiten’ ervaart.  De wereld van Vinks wordt bevolkt door: een trombonist, een brommerrijder, een lieve Dora, een dirigent met koor en door de heer Leenderts, die voortdurend waarschuwt. Op geheel eigen wijze komen ze voor in de echte of de ‘gedroomde’ werkelijkheid van Vink.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Regie: Rata Kloppenburg

Compositie/muzikaal leider: René Veen

Libretto: Alice Zwolschen

 

Spel:

Vink: Job Hubatka

Dora: Nicole Fiselier

De heer Leenderts: Heleen Koele

De dirigent: René Veen

Trombonist: Joris Bolhaar

Pianist: Joris van Loon

 

Een aantal Zwolse en regionale fondsen hebben hun financiële steun aan DORA toegezegd.

 

We hebben als Stichting SchatKamerOpera in het voortraject naar de première allerhande activiteiten bedacht die geld kunnen opleveren - zoals workshops met koren, donatie-acties en diverse huisconcerten. In de afgelopen periode is er door veel mensen reeds ruimhartig gedoneerd.

 

Hoe bescheiden de honorariumwensen van alle betrokkenen ook zijn, om deze productie tot stand te brengen hebben we uw financiële steun heel hard nodig.

Blij zijn we met uw bijdrage op rekening 5134692 van de stichting Schatkameropera o.v.v. ‘bijdrage DORA’.

 

Speeldata

 

DORA, een liefdesgeschiedenis ging op 4 september 2013 in première tijdens het Stadsfestival in Zwolle:

 

 

DORA is nog te zien op 26 september 2013 met medewerking van Marjolein de Graaff, sopraan: